woensdag 11 juli 2007

Tip

Met ons abonnement kunnen we dagelijks naar de binnenstad van Trondheim trammen om te kijken, te bezoeken of te kopen. We hebben ook een tennisabonnement. Vandaag zijn we, omdat de zon weer scheen, extra vroeg vertrokken om te tennissen en daarna stapten we op een bus om een rondrit van het schiereiland te maken.
Ik wil dit vastleggen voor eenieder die nog eens naar Trondheim komt en net als wij een fantastische dag wil beleven.
Neem bus 4 vanuit de binnenstad naar Heimdal en stap op de halte bij het station Heimdal over op bus 71 die om 13:40 uur naar Spongdal vertrekt. Tot hier lijkt de rit veel op een rit door een slaperige stad van de Mid-West. Een kruispunt temidden van velden met een benzinestation, een Co-op, een school, een bushalte. Daar stappen we om precies 14:00 uur (en dat kan alleen op een werkdag) op bus 76 die ons meevoert voor een duizelingwekkende tocht langs de kust van deTrondheimfjord: langs een precieus golfterrein, langs het pelgrimskerkje van Byneset, rustieke boerderijen, de hoogte van Lanlo, Rye, Flakk, boothuisjes aan het strand, Trolla, tot we op Ila afduiken om daar weer over te stappen op ons vertrouwde trammetje.
Het ging te snel, we doen het nog eens over in etappes en proberen dan een stuk te lopen, want het is daar heel rustig.
Eerder hadden we dit traject al eens geprobeerd per auto, maar toen zijn we hopeloos gestrand in de nieuwbouwwijken van Heimdal. Toen we voor de vierde keer dezelfde brug passeerden hebben we het opgegeven om te proberen onze weg te vinden per auto. Met de bus kan ik eindelijk puur genieten.

Geen opmerkingen: